RID Information Technology - Servicii IT
Servicii IT BucurestiSuport IT BucurestiAdministrare IT Bucuresti


5. Reparare Windows 8

Daca aveti probleme cu drivere corupte, fisiere sistem lipsa, fisiere de boot corupte, probleme cu registrii sau erori aparute dupa instalare de update-uri Windows, aveti la dispozitie mai multe optiuni integrate in sistemul de operare pentru a le corecta.

Puteti sa porniti procesele de reparare din Windows (daca sistemul de operare se incarca) sau folosind DVD-ul de instalare Windows 8 in cazul in care Windows-ul nu se mai incarca. Daca sistemul de operare porneste, puteti initializa procesul de reparare folosind optiunea “Advanced Startup Options” – disponibila in meniul Settings. Odata activata aceasta comanda, calculatorul va reporni si va aparea meniul de mai jos.

Windows8 -Optiune

Daca sistemul de operare nu se mai incarca puteti porni calculatorul cu ajutorul DVD-ului de instalare si selectati optiunea "Repair your computer". Veti ajunge apoi la acelasi meniu ca in cazul de mai sus de unde selectati optiunea Troubleshoot.

Probleme Windows8

 Din acest meniu puteti accesa urmatoarele optiuni:

1.    "Refresh your PC" – va reinstala sistemul de operare cu pastrarea optiunilor, setarilor si a documentelor dar cu pierderea aplicatiilor instalate (in afara celor instalate din Windows Store)

2.     "Reset your PC" – va reinstala sistemul de operare cu pierderea tuturor setarilor si a fisierelor.

3.      "Advanced options""System Restore" – va permite sa restaurati sistemul de operare la un moment anterior folosind o copie de siguranta pe care sistemul si-a creat-o in mod automat.

4.    "Advanced options"System Image Recovery" – va permite sa restaurati sistemul de operare cu ajutorul unei imagini create manual la un moment anterior.

5.     "Advanced options" - "Automatic Repair" – sistemul de operare va lansa un proces de auto-reparare.

Optiuni Avansate Windows8

 Pentru incepatori este recomandata optiunea "Automatic Repair" sau "System Restore". Daca acestea nu functioneaza apelati la un specialist IT sau aplicati pe propria raspundere optiunile de "Refresh your PC" sau "Reset your PC".