RID Information Technology - Servicii IT
Servicii IT BucurestiSuport IT BucurestiAdministrare IT Bucuresti


4. Refacere boot Windows 7

Se intampla uneori ca boot-ul sistemului de operare de pe calculatorul dvs sa se deterioreze. Aceste erori pot aparea in urma unei opriri bruste a tensiunii de alimentare, atacului unui virus sau troian, blocare in instalare update Windows, etc. La repornire calculatorul poate sa ramana blocat cu un ecran negru sau poate sa afiseze mesaje precum: “BOOTMGR is missing”, "Couldn't find BOOTMGR", "NTLDR is missing", etc.

Pentru refacerea sectorului de boot si a fisierelor de incarcare a sistemului de operare puteti folosi un instrument dezvoltat de Microsoft numit Windows Recovery Environment (WinRE).  Dupa lansarea acestuia, apare un ecran similar cu cel de mai jos din care alegeti optiunea Startup Repair.

Optiuni recuperare sistem

Preocesul de reparare ruleaza automat si la final WinRE raporteaza daca a identificat erori si daca a reusit sa le repare.

Reparare boot

Pentru a rula WinRE aveti mai multe optiuni disponibile:

1.        Refacere boot folosind DVD-ul Windows 7 Setup. Introduceti DVD-ul de setup si reporniti calculatorul. La pornire apasati  tasta care va permite sa selectati unitatea pentru pornire (de regula F12). Selectati unitatea DVD si apasati orice tasta atunci cand primiti mesajul “press any key to boot from cd or dvd”. Selectati optiunea “repair your computer”  si se va incarca aplicatia WinRE.

Reparare Windows 7

 

2.        Refacere boot folosind partitia System Repair. La instalare Windows 7 creaza o partitie system de 100M pe care se afla inclusiv WinRE. Pentru a accesa aceasta partitie apasati tasta F8 la pornirea calculatorului si apoi selectati optiunea “Repair your computer”.

Optiuni de bootare avansata

 

3.        Refacere boot folosind discul System Repair. Introduceti discul bootabil System Repair in unitate si repetati aceasi procedura ca in cazul 1. Acest disk poate fi creat intrand in Control Panel, selectati optiunea Backup and Restore si apoi Create a system repair disc.

System Repair Disk

Desigur ca acest disc ar trebui creat inainte sa aveti probleme pentru ca ulterior nu veti mai putea incarca Windows-ul. Discul "system repair" este specific sistemului de operare si nu veti putea sa folositi un disc facut pe un sistem Windows 7-32 biti daca sistemul dvs este Windows 7-64 biti.