RID Information Technology - Servicii IT
Servicii IT BucurestiSuport IT BucurestiAdministrare IT Bucuresti
Contact Now

 EXTERNALIZARE IT (OUTSOURCING IT)

Externalizare IT
Conform Cambridge Dictionary - "If a company outsources, it pays to have part of its work done by another company". Altfel spus, externalizarea reprezinta conceptul de subcontractare catre un furnizor extern, a unei activitati sau a unui proces, in scopul reducerii costurilor, cresterii calitatii serviciilor sau eliberarii unor resurse interne.

Externalizarea serviciilor IT a inceput sa fie folosita din ce in ce mai mult si in Romania pe masura ce a devenit tot mai dificil sa recrutezi si apoi sa motivezi un specialist IT. Salariile in IT au crescut foarte mult si daca volumul de activitate din compania dvs. nu justifica angajarea unui specialist atunci externalizarea devine o optiune avantajoasa.

Nu ar trebui sa externalizati daca procesele interne si procedurile de lucru sunt in schimbare, pentru ca acceste modificari afecteaza pretul si calitatea serviciilor externalizate. Deasemenea ar trebui sa evitati externalizarea atunci cand nu doriti transparenta sau cand procesele si procedurile interne sunt cu totul particulare datorita profilului companiei.